Livestreamen: 4 richtlijnen voor een succesvolle uitzending

Wanneer technologie verbetert, volgen altijd innovaties die van deze nieuwe technologische ontwikkeling gebruikmaken. Zo heeft livestreaming in de afgelopen jaren, mede door de verhoging van de gemiddelde internetsnelheid en de toename van mobiele apparaten, de online wereld veroverd. Op diverse platformen ziet u dan ook steeds meer live video’s voorbij komen. Ook op private websites is een livestream een aangename toevoeging.

Bedrijven maken graag gebruik van livestreaming door de vele voordelen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van het uitzenden van een presentatie, vergadering of evenement zijn. Zoals bij offline presentaties is professionaliteit ook bij livestreaming belangrijk. Wals Events helpt u met alle streaming techniek. De inhoudelijke zaken prepareert u zelf, maar ook hier bieden wij graag een helpende hand. Met onderstaande 4 tips zorgt u voor een succesvolle livestream presentatie!

 

 

Nieuwe audiovisuele alleskunner in het assortiment

 

Roland vr50hd videomixer

Wat is nu ECHT belangrijk bij onlinepresentaties?

Het fenomeen online presentaties en video’s neemt sterk toe. Er wordt steeds meer gekozen voor ‘het gemak’ van online presentaties tussen diverse (internationale) vestigingen en/of klant- enwerkgroepen.

Er zijn talloze (software) tools om het online presenteren te vergemakkelijken. Dat kan al via een eenvoudige skype oplossing tot meer geavanceerde oplossingen waar interactie ingezet kan worden en waarmee meer effect op betrokkenheid en ‘juist’ overbrengen van de boodschap effect heeft.

Dat we meer gebruik maken van online presentaties betekent wel dat we ‘oog’ moeten houden op het feit of én hoe onze boodschap overkomt. We kunnen voor gemak gaan, maar laten we a.u.b. het doel, resultaat en hoe de boodschap moet overkomen bij het publiek niet vergeten.

Onlangs las ik een artikel op Marketingfacts die een aantal hele mooie tips gaven over online presenteren. In dit document wil ik deze 11 praktische tips graag delen.

communicatie lijn